- Ris (Oryza sativa). Stabiliserat riskli innehåller mer än 100 kända antioxidanter. Denna lista inkluderar tokotrienoler, tokoferoler och alfaliponsyra som återvinner oxiderat C-vitamin förutom att utföra sin egen neutraliserande aktivitet för fria radikaler.
- Havtorn (Hippophae rhamnoides). Havtornsbär är en potent källa till C-vitamin och flavonoider (en kategori av växtpigment som innehåller flera föreningar som ökar aktiviteten och funktionen av C-vitamin). Bär är också rika på vitamin E som är känt för att återvinna oxiderat C-vitamin i kroppen. Både bär och blad innehåller ett brett utbud av antioxidantföreningar som ofta kompletterar egenskaperna hos C-vitamin.
- Acai (Euterpe oleracea). Liksom havtorn innehåller acaibär en mängd olika antioxidanter som vanligtvis kompletterar vitamin C. De viktigaste antioxidanterna är flavonoider som antocyaniner, och det innehåller även vitamin E som är känt för att återvinna oxiderat C-vitamin.
- Acerola (Malpighia glabra). Acerola är känt som en av de mest kraftfulla källorna till C-vitamin, till exempel har det bevisats att juicen som utvinns ur acerola innehåller 30 gånger mer C-vitamin än apelsinjuice. Denna frukt som är hemma i Karibien tillhandahåller också betydande mängder antioxidantpolyfenoler som proantocyanidiner och cyanidin-3-rhamnosider, samt en hög koncentration av karotenoider.
- Nypon (Rosa canina). Med en koncentration som är mer än 100 gånger högre än för apelsiner är nypon en av de rikaste naturliga källorna till vitamin C. Nypon ger också antioxidanta polyfenoler som antocyaniner och proantocyanidiner, samt flera karotenoider.
Hur man använder: Vuxna: 1 till 2 kapslar dagligen med mat